Lemhény község hivatalos weboldala

Lemhény község Kovászna megyében, a Feketeügy és a Lemhénypataka völgyeiben található. A község északkelet-délnyugati irányban mintegy 9 kilométer hosszúságban terül el.

Még több »

Közlemények

2020. március 18., 20:39

A Covid-19 koronavírus terjesztésének megelőzése érdekében a lemhényi polgármesteri hivatal 2020. március 18-tól kezdődően meghatározatlan időre felfüggeszti az ügyfelekkel való közvetlen kapcsolatot. Arra kérjük az ügyfeleket, hogy kéréseiket, panaszaikat bizonyos problémák megoldására online, faxon, postán, gyorspostán vagy telefonon küldjék el a hivatalhoz.

Az összes közlemény megtekintése »

Közérdekű információk

Sajtószemle

Lemhény a Sósok ösvényén

2022. november 23., Szerda

Manapság ritkábban hallhatunk olyan történteket, melyek a szigorúan tiltott, de a Kárpátokon húzódó határokon át mégis örökké zajló, Háromszéket is érintő sócsempészethez kapcsolódnak. Irodalma van pedig ennek, balladák szólnak róla, hiszen a csempészet olykor emberéletekbe is került. A Sósok ösvényéről kortársam, a Bereckben lakó Rózsa Jóska mondta tollba, amit gyerekkorában édesapjától hallott.


Interaktív író-olvasó találkozó Kézdivásárhelyen

2022. november 16., Szerda

Rendhagyó eseményen vehettek részt a kisiskolások pénteken. Egy interaktív író-olvasó találkozó keretében dr. Fóris-Ferenczi Rita és Fóris-Ferenczi Johanna anya-lánya szerzőpáros gyerekkönyveivel ismerkedhettek meg a kicsik. A bemutatót színes tevékenységek sorozata előzte meg. Az eseménynek a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző és a Vigadó Művelődési Ház adott otthont.


Az összes sajtószemle megtekintése »
new-church-2