Lemhény község hivatalos weboldala

Lemhény község Kovászna megyében, a Feketeügy és a Lemhénypataka völgyeiben található. A község északkelet-délnyugati irányban mintegy 9 kilométer hosszúságban terül el.

Még több »

Közlemények

2020. március 18., 20:39

A Covid-19 koronavírus terjesztésének megelőzése érdekében a lemhényi polgármesteri hivatal 2020. március 18-tól kezdődően meghatározatlan időre felfüggeszti az ügyfelekkel való közvetlen kapcsolatot. Arra kérjük az ügyfeleket, hogy kéréseiket, panaszaikat bizonyos problémák megoldására online, faxon, postán, gyorspostán vagy telefonon küldjék el a hivatalhoz.

Az összes közlemény megtekintése »

Közérdekű információk

Sajtószemle

Időkapszula a Szent Mihály-templomnál

2023. augusztus 11., Péntek

A végéhez közeledik Kézdialmás és Lemhény közös egyházi hajléka, a Szent Mihály-templom felújítása. A napokban egy érdekes mozzanatra került sor: Hölgyes Pál Zsolt lemhényi római katolikus plébános időkapszulát helyezett el a toronyban.


Gyarapodik a gólyapopuláció Háromszéken

2023. augusztus 3., Csütörtök

Gyarapodik a gólyapopuláció Háromszék településein, az idei év pedig rekordnak számít az utánpótlás tekintetében – tájékoztatott Kelemen László, a Rara Avis Madártani Egyesület elnöke. A szakember szerint egyre nagyobb az igény a közkedvelt vándormadarak fészkeit tartó szerkezetek iránt, a megyei önkormányzat társfinanszírozásával évente újabbakat készíttetnek és helyeznek ki a villanyoszlopokra.


Az összes sajtószemle megtekintése »
new-church-2