eu-logoguvernul-romaniei-logoregio-logoinstrumente-structurale-logo

Lemhény község hivatalos weboldala

Lemhény község Kovászna megyében, a Feketeügy és a Lemhénypataka völgyeiben található. A község északkelet-délnyugati irányban mintegy 9 kilométer hosszúságban terül el.

Még több »

Közlemények

2023. december 20., 17:11

A templom felújításának bemutatása érdekében létrehoztunk egy 3D-s térképet, amely tartalmazza a felújított templom összes apró részletét.

2023. december 13., 18:51

A Lemhény és Kézdialmás közt található Szent Mihály templom felújításának befejezésével egy több közleményt magába foglaló sorozatot indítunk, amelyekben bemutatjuk a templom felújításának főbb mozzanatait.

Az összes közlemény megtekintése »

Közérdekű információk

Sajtószemle

Szentföld szívében

2024. június 26., Szerda

Erdőségek és hegyi legelők birodalma A Felső-háromszéki-medence északi részén húzódik egy közel kelet–nyugat irányú, átlagban ezer méternél jóval magasabb hegyvonulat, amely a Nagy Sándor-csúcs déli előterében emelkedő Marhafej-tetőtől (1520 m) az 1199 m magas Gombásbércig tart. Az egész vonulat hazai használatos megnevezése a Székely-kászoni hegyvidék.


Háromszéken szinte mindent vitt az RMDSZ

2024. június 10., Hétfő

Az országos átlaghoz közeli érdeklődés mellett zajlott tegnap Háromszéken az önkormányzati és az európai parlamenti választás. A helyhatósági voksolásnak számos településen nem volt különösebb tétje, hiszen egyetlen induló volt, ugyanakkor több helységben kiélezett verseny zajlott. Az előzetes eredmények szerint Sepsiszentgyörgyön újrázhat Antal Árpád, Kovásznán Gyerő József, Kézdivásárhelyen Bokor Tibor, Baróton Benedek-Huszár János. A megyei tanács elnökségéért folytatott versenyben Tamás Sándor elsöprő fölénnyel vezetett. Az RMDSZ-nek több polgármestere lesz, mint volt, az EMSZ-nek és az MPE-nek nem lesz egy sem.


Az összes sajtószemle megtekintése »
new-church-2