Sajtószemle

2023

Ifjúsági terem Felsőlemhényben

2023. január 4., Szerda

Lemhény Polgármesteri Hivatala sikeresen pályázott Kovászna Megye Tanácsánál a felsőlemhényi régi óvoda épületében lévő ifjúsági terem berendezésére és felszerelésére.

2022

Rászorulókon segített a tejszövetkezet

2022. december 29., Csütörtök

A Kézdi Tejszövetkezet, a Kovászna Megyei Tanács, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete, az AgroSic Közösségek Közti Társulás és Fejér László Ödön szenátor irodája az ünnepek közeledtével olyan egységeknek adományozott tartós tejet, amelyeknek minden segítség jól jön.

Egymást is segítik a települések

2022. december 19., Hétfő

Idei utolsó ülésén a Kovászna Megyei Tanács jóváhagyta az éves költségvetés egyes tételeinek módosítását, és arról is határoztak, hogy a személyi jövedelemadó hat százalékának megfelelő többletbevétel mely közigazgatási egységeket és milyen hányadban illessen meg. Utóbbi esetben, mivel az elosztandó összeg nem jelentős, egyes községek lemondtak a részükről mások javára, hogy azok nagyobb összegeket tudjanak fordítani sürgős vagy kiemelten fontos célokra.

Mellékutcákat is leaszfaltoztak

2022. december 15., Csütörtök

Lemhény Polgármesteri Hivatala sikeresen pályázott a Helyi Fejlesztések Országos Programja keretében (PNDL) a községi utak aszfaltozására.

Kerékpárút-hálózatra pályázik a megye

2022. december 8., Csütörtök

Rendkívüli, online ülést tartott Kovászna Megye Tanácsa tegnap. A sürgős összehívást az indokolta, hogy hétfőn jelent meg egy kerékpárutak kiépítésére vonatkozó pályázati kiírás, melynek leadási határideje jövő hétfő, és a megyei önkormányzat – mint elhangzott – jó eséllyel részt kíván venni.

Mintegy 300 kilométernyi, összefüggő bicikliút-hálózat építését tervezik Háromszéken

2022. december 7., Szerda

A szomszédos megyékkel partnerségben több száz kilométernyi, összefüggő bicikliút-hálózat építésére pályázik Kovászna megye tanácsa. A megyén belül kialakított „Víz útja” és „Kárpátok útja” nevű kerékpárutak rácsatlakoznak a szomszédos Brassó és Szeben, valamint a Hargita és Maros megyékben is megépülő hasonló bicikliút-hálózatokra – számolt be a háromszéki önkormányzat szerdai ülésén Tamás Sándor tanácselnök.

Lemhény a Sósok ösvényén

2022. november 23., Szerda

Manapság ritkábban hallhatunk olyan történteket, melyek a szigorúan tiltott, de a Kárpátokon húzódó határokon át mégis örökké zajló, Háromszéket is érintő sócsempészethez kapcsolódnak. Irodalma van pedig ennek, balladák szólnak róla, hiszen a csempészet olykor emberéletekbe is került. A Sósok ösvényéről kortársam, a Bereckben lakó Rózsa Jóska mondta tollba, amit gyerekkorában édesapjától hallott.

Interaktív író-olvasó találkozó Kézdivásárhelyen

2022. november 16., Szerda

Rendhagyó eseményen vehettek részt a kisiskolások pénteken. Egy interaktív író-olvasó találkozó keretében dr. Fóris-Ferenczi Rita és Fóris-Ferenczi Johanna anya-lánya szerzőpáros gyerekkönyveivel ismerkedhettek meg a kicsik. A bemutatót színes tevékenységek sorozata előzte meg. Az eseménynek a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző és a Vigadó Művelődési Ház adott otthont.

„Okosutat” építenek Háromszéken, szenzorok jelzik majd az út állapotát

2022. november 14., Hétfő

A Kézdiszentlélek és Lemhény közti 19 kilométernyi útszakasz lesz Háromszék első „okosútja”, amely számos turisztikai potenciállal rendelkező települést köt majd össze.

Lemhény látnivalói

2022. november 1., Kedd

A Velence-patak völgyében található községközpont, melyhez közigazgatásilag az alábbi települések tartoznak: Kézdialmás és Csomortán. A Kovászna megyei falu Felsőlemhény - Velence falvak összeolvadásából jött létre.

Égre néző szent helyet avattak

2022. október 31., Hétfő

A Felsőlemhény fölötti Poszkár-tetőn szombaton avatták fel a Biró Erika szörcsei református lelkipásztor, Miklós Barna és Biró Attila kezdeményezésére, a Háromszéki Népfőiskola támogatásával létesült, rönkfából épült nemzeti emlékhelyet.

Jól halad a felújítás

2022. október 26., Szerda

A kivitelezési tervnek megfelelően, nagyon jól halad a több mint hatszáz éves Szent Mihály-hegyi műemlék templom teljes körű felújítása.

Aszfaltoztak Lemhényben

2022. október 25., Kedd

2012-ben egy sikeres európai uniós pályázatnak köszönhetően – kizárólag erdei utak korszerűsítésére lehetet pályázni – a Farkas patakától a Veresvíz patakáig aszfaltszőnyeg került az almásréti út tíz kilométeres szakaszára.

Közel 50 kilométeres bicikliutat építenek Háromszéken

2022. szeptember 29., Csütörtök

Sepsi Tracknek nevezett bicikliutat építenek Háromszéken, amely Sepsibükszádot köti össze Réttyel és áthalad Mikóújfalun, Málnáson, Málnásfürdőn, Bodokon, Gidófalván és Sepsiszentgyörgyön, jelentette be sajtótájékoztatón Jakab Barna.

Csernáton és Újszentes címerét, Lemhény zászlaját is hivatalosította a kormány

2022. március 16., Szerda

A Kovászna megyei Csernáton címerét és Lemhény zászlaját, illetve a Temes megyei Újszentes címerét hivatalosította az RMDSZ javaslatára szerdai ülésén a kormány – jelentette be Cseke Attila fejlesztési és közigazgatási miniszter.

2020

Lemhény egységes

2020. november 12., Csütörtök

Jénáki Csongort mintegy két hete iktatták be, azóta ismerkedik a hivatallal, a szakirodák tevékenységével. Pár napja teljes a csapat, a szakbizottságokon kívül a legutóbbi tanácsülésen az alpolgármester-választásra is sor került. Az önkormányzati képviselőktől a felsőlemhényi Miklós István kapott megbízatást. Ez így is van rendjén, ha a községvezető alsólemhényi, akkor a helyettesének felsőlemhényinek kell lennie. A községmenedzseri teendőket továbbra is az összeférhetetlenség miatt 2018 októberében lemondatott Lukács Róbert volt polgármester látja el. A minap arra kértük Lemhény új polgármesterét, hogy bevezetőként mutatkozzon be olvasóinknak.