Revista presei

2022

Peste 70 de proiecte câștigate de localităţi din județul Covasna prin PNRR

22 decembrie 2022, Joi

Ministerul Dezvoltării continuă să publice săptămânal noi liste cu proiecte aprobate în cadrul PNRR, în judeţul Covasna fiind aprobate până acum şi urmând să primească finanţare 71 de proiecte în valoare totală de peste 112 milioane de lei, din 24 de localități. Pentru Municipiul Sfântu Gheorghe vom detalia într-un articol separat toate proiectele aprobate, în acest caz fiind deja foarte multe proiecte aprobate atât pentru reabilitarea termică și eficientizarea energetică a unor şcoli, cât şi pentru lucrări de reabilitare termică a unor blocuri de locuinţe.

Consiliul Judeţean Covasna a aprobat asocierea cu judeţele Braşov şi Sibiu pentru realizarea unor trasee de biciclete

8 decembrie 2022, Joi

Județul Covasna intenționează să solicite finanțare din fondurile europene aferente PNRR, pentru construirea a două trasee integrate de ciclism, în parteneriat cu județele Brașov și Sibiu precum și cu județele Harghita și Mureș. Având în vedere faptul că termenul de depunere a documentației este unul foarte strâns, Consiliul Judeţean Covasna a fost convocat miercuri, 7 decembrie, în şedinţă extraordinară de îndată. 

Președintele USR, Cătălin Drulă, despre autostrada A13 Brașov – Târgu Secuiesc – Bacău: „Sper că acum, la relansarea licitației, se va ține cont de ce vor oamenii din zonă”

28 noiembrie 2022, Luni

Președintele USR Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, a fost prezent în acest sfârșit de săptămână în județul Covasna, unde s-a întâlnit cu membrii formațiunii județene. Vineri, acesta a fost invitat în studioul We Radio, și a vorbit, printre altele, despre situația politică din județul Covasna, unde USR are doi primari (la Întorsura Buzăului şi Valea Mare), dar și despre autostrada A13 Brașov – Târgu Secuiesc – Bacău.

DJ 114 Sânzieni-Lemnia va fi primul drum eco-smart din judeţul Covasna

11 noiembrie 2022, Vineri

DJ 114 Sânzieni-Lemnia, în lungime de 19 kilometri, ar putea deveni primul drum eco-smart din judeţul Covasna, printr-un proiect iniţiat de Consiliul Judeţean (CJ), ce urmează să fie depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional.

Înregistrarea străzilor și gospodăriilor în evidențele electronice naționale bate pasul pe loc în județul Covasna

24 octombrie 2022, Luni

Procesul de înregistrare a străzilor și imobilelor din județul Covasna în evidențele electronice naționale continuă să bată pasul pe loc, existând în continuare primării care nu au înscris nicio stradă sau număr administrativ în Registrul Electronic Național al Nomenclaturilor Stradale (RENNS), iar altele încă nu au nici măcar o gospodărie trecută în Registrul Agricol Național (RAN).

Autoritățile din Lemnia vor să extindă sistemul de canalizare

9 septembrie 2022, Vineri

Prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”, autoritățile locale din Lemnia și-au propus să extindă rețeaua de canalizare din localitate. Astfel, pentru acest proiect au fost alocate puțin peste 12,5 milioane de lei. Primarul Jénáki Csongor spune că, dacă prețurile nu se vor mări, suma este suficientă pentru realizarea lucrărilor.